Uitvaart-fotografie

Waarom zijn uitvaart foto's zo belangrijk.

Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis met momenten die geheel aan de nabestaanden voorbij gaan door de vele emoties. Foto's zijn dan heel belangrijk bij het verwerken van het rouwproces.

Die kostbare laatste momenten vastleggen kan later voor de nabestaande een grote troost schenken. U moet er zeker van zijn dat mijn stijl en esthetiek overeenkomen met uw visie, van een begrafenis van uw geliefde.

Mensen komen van heinde en verre om hun familie en vrienden te ontmoeten, om juist in deze zware tijd hen te ondersteunen, er gewoon zijn voor mensen die elkaar liefhebben. Dit alles is een grote troost voor de familie. Juist al deze kostbare momenten kunnen worden vastgelegd op foto. En maakt geen gebruik van de flitser. Respectvol en met eerbied voor de nabestaande en de uitvaartonderneming. Tevens voel ik mij trots en vereerd om juist bij zo'n uitvaartgelegenheid aanwezig te mogen zijn.

Steeds vaker is er behoefte om een uitvaart vast te leggen in een professionele fotoreportage. Dit lijkt in eerste instantie zwaar en beladen, maar het terugblikken op zo'n intense dag zorgt bij velen een grote steun bij de rouwverwerking. Een afscheidsreportage kan daarom een waardevolle aanvulling op uw persoonlijke herinnering zijn.

Het kan goed helpen bij het verwerkingsproces, familie bijvoorbeeld in het buitenland kunnen niet aanwezig zijn bij de uitvaart, of kinderen kunnen nog niet bevatten wat er is gebeurd en willen de fotoreportage (in boekvorm of op een USB-Stick) in een later stadium terug kunnen zien.

                              Foto's kunnen de liefde voor altijd vasthouden. 


Uitvaartfotografie. 

Het 'gedenkboek.

Uiteraard word iedere uitvaart-fotoreportage zo onopvallend mogelijk uitgevoerd, met alle respect naar de overledene, familie, en overige aanwezigen. En het kan louterend werken, en troost geven om later nog eens stil te staan bij het afscheid. Meer dan welk ander moment in het leven van een gezin, is een begrafenis een sleutelmoment dat alle generaties van uw familie bij elkaar brengt. Het is een unieke bijeenkomst van familie, vrienden en collega's die anders niet zouden samenkomen. Samen, met elkaar de herinnering voort laten leven van één persoon die hun leven heeft aangeraakt en verrijkt. Sommige familie en vrienden kunnen niet aanwezig zijn om diverse redenen zoals slechte gezondheid of locatie.

Gedenkboeken laten je het leven van een geliefde herdenken en helpen je bij het verwerken van je verdriet en emoties.

In loving memorie
In loving memorie


                            Mogelijkheden uitvaartfotografie

Reportage voor crematie.                                   Reportage voor begrafenis.

 Na overleg kan de fotograaf aanwezig in zijn 1 á 2, of zelfs 3 dagdelen. 

Het voorgesprek vind eventueel in overleg bij u thuis plaats.                                Beide pakketten zijn afhankelijk van de keuze van het uitvaartalbum.

Foto's op USB stick (in hoge resolutie) en/of incl. een prof. uitvaartalbum 
Dit is Afhankelijk van de keuze van het uitvaartalbum. 


Fotografie uitvaartdag (3 uur fotografie)

* Opbaring indien gewenst

* Avondwaken indien gewenst

* Aankomst bij het uitvaartcentrum of kerk

* Uitvaartdienst met de eventuele sprekers

* Bloemen en gedenken

* Begeleiding naar de laatste rustplaats 

* Samenzijn na de dienst / koffietafel


Het fotograferen van de uitvaart

Avondwake-fotografie  (ongeacht aantal uren) € 150,00

Uitvaart-fotografie, dit is inclusief het vastleggen van de foto-reportage op de begraafplaats. En na overleg bestaat de mogelijkheid voor het fotograferen bij het condoleren. € 495,00

De prijzen zijn incl: 1 usb-stick en het fraaie uitvaartalbum full color (15 x 15 cm) Er is keuze uit div: kleuren. Andere formaten zijn in overleg mogelijk.

Deze prijzen zijn incl: BTW 

Liefdevolle herinnering

Loving memory box incl: USB-stick 

De fotoreportage wordt u gratis aangeleverd op USB-Stick dit in een fraaie houten box. Dit met de ingegraveerde naam van uw overleden dierbare. Elke afwerking biedt een warme en rustieke uitstraling.

Een herinnerings fotoboek in elk gewenst formaat.

Hierbij kunt u denken aan een softcover of hardcover album in diverse formaten.

Maar denk ook eens aan een klein 'Kopie' album voor familieleden anders dan de directe nabestaanden.

De uitvaart-reportage in een fotoalbum waar u op het moment dat u schikt nog eens rustig kan terugkijken op deze bijzondere dag. Tevens is het een belangrijk hulpmiddel bij de rouwverwerking.

Het foto-album

Digitaal fotoalbum 28 x 28 cm tot 40 blz.* (In overleg anders) 

Opmaak digitaal fotoalbum

Fotografie in zwart-wit, kleur of combinatie

Reiskosten inbegrepen

Persoonlijke bezorging via de uitvaartonderneming


Formulier, uitvaartfotografie, persoonlijke tekst of gedicht op naam.

U ontvangt per direct een reactie, en binnen enkele uren ontvangt u het gedicht of de gewenste tekst dan retour. 

                                                     Contact-formulier